Τα σημεία υπεροχής των ΞΥΛΙΝΩΝ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ ELK

 

Ισχυρή εταιρεία – εξασφαλισμένη επένδυση
Ο Όμιλος ELK είναι ο μεγαλύτερος κατασκευαστή ενεργειακών και ξύλινων κτιρίων στην Ευρώπη και από το 2013 η ELK είναι βασικός  μέτοχος της ELK Efficient House στην Ελλάδα.
• Πληρούν αυστηρότατες αυστριακές και γερμανικές προδιαγραφές
• Έχουν πιστοποίηση καλής ποιότητας και αντοχής για 100 χρόνια και Ευρωπαϊκή Πιστοποίηση CE για έτοιμο κτίριο.
Αντικολλητός κορμός διάβασε παρακάτω 
Σύστημα Εσωτ. Θερμομόνωσης στον εξωτερικό τοίχο διάβασε παρακάτω
• Έχουν μέγιστη ενεργειακή απόδοση έχοντας μεγάλη εξοικονόμηση ενέργειας σε σχέση με μια συμβατική κατοικία (ΚΕΝΑΚ), λόγω της υψηλής μόνωσης (super insulation) και απουσίας θερμογεφυρών διάβασε παρακάτω
• Πρόκειται για Οικολογικά Κτίρια αφού έχουν το χαμηλότερο δυνατό αποτύπωμα άνθρακα (CO2) και η ξυλεία που χρησιμοποιεί η ELK είναι αποκλειστικά από καλλιεργούμενα δάση.
Επένδυση χωρίς ρίσκο – η πάντα σταθερή και πιστοποιημένη ποιότητα, ο σύντομος χρόνος κατασκευής, το κλειστό κόστος, η τήρηση του χρονοδιαγράμματος αποπεράτωσης έργου αλλά και το χαμηλό κόστος συντήρησης και λειτουργίας (εξοικονόμηση ενέργειας) καθιστούν το δομικό σύστημα της ELK μοναδικό για επαγγελματικά κτίρια και άλλες επενδύσεις.
Εσείς μας λέτε τι θέλετε ….. εμείς σας δείχνουμε τον δρόμο. Ένα μεγάλο επιτελείο στην Ελλάδα και Αυστρία από αρχιτέκτονες, πολιτικούς μηχανικούς και μηχανολόγους, όπως επίσης και Interior Designers μπορεί να καλύψει κάθε σας ανάγκη. To Δομικό Σύστημα ELK, είναι ευέλικτο και μπορεί να καλύψει οποιονδήποτε αρχιτεκτονικό σχεδιασμό χωρίς περιορισμούς.
Οι τεχνίτες οι οποίοι συναρμολογούν το κτίριο είναι έμπειροι και εξειδικεύονται με συνεχή εκπαίδευση και ενημέρωση σε νέα προϊόντα και τεχνολογίες.

Αντικολλητός κορμός 
Παίρνοντας απόφαση να χτίσετε μία ξύλινη κατοικία, ο σημαντικότερος παράγοντας είναι η επιλογή της κατάλληλης ξυλείας και της επεξεργασίας της, διαφορετικά μπορεί να μπείτε σε διαρκεί προβλήματα και μεγάλο κόστος συντήρησης.

Οι ξύλινες κατοικίες ELK κατασκευάζονται από τετραγωνισμένους αντικολλητούς κορμούς αυστριακής ερυθρελάτης (Fichte), C 24 σε διάφορες διατομές

Το σημαντικότερο πλεονέκτημα της αντικολλητής ξυλείας είναι ότι η ξήρανση επιτυγχάνετε σωστά, αφού γίνεται σε λεπτές φέτες ξύλου, γεγονός που δεν μπορεί να επιτευχθεί σε έναν μονοκόμματο κορμό. Η ιδανική υγρασία που πρέπει να έχει το ξύλο κατά την εφαρμογή του είναι 12 % (+ / -2 %). Στον μονοκόμματο κορμό αυτό επιτυγχάνεται μόνο στην εξωτερική επιφάνεια ενώ ο πυρήνας παρουσιάζει μεγαλύτερα ποσοστά υγρασίας. Αυτό δημιουργεί προβλήματα όπως, σκέβρωμα, μεγάλα σκισίματα που μπορεί να είναι και διαμπερή, προσβολή της ξυλείας από έντομα και το κυριότερο, μεγάλες καθιζήσεις που προκαλούν προβλήματα σε όλα τα συστήματα του σπιτιού (υδραυλικά, κουφώματα, δάπεδα, κ.α.).

Η καθίζηση που παρατηρείτε σε ένα κτιρίου ELK είναι 1 με 2 εκατοστά μόνο τον πρώτο χρόνο, η οποία θεωρείται φυσιολογική. Αντίθετα σε ένα κτίριο με μονοκόμματο κορμό ή στον οποίο δεν έχει γίνει σωστή ξήρανση, η καθίζηση μπορεί να φτάνει και τα 15 εκατοστά, με όλα τα προβλήματα που συνεπάγονται.

Μετά την ξήρανση της ξυλείας γίνεται η επικόλληση των τμημάτων του ξύλου, σχηματίζοντας έτσι έναν ισχυρό αντικολλητό κορμό, του οποίου η αντοχή είναι τρεις φορές μεγαλύτερη από αυτήν ενός μονοκόμματου κορμού.

Η ELK δίνει μεγάλη βαρύτητα στην σωστή επεξεργασία του ξύλου: 

• Επεξεργασία με CNC αυτόματα μηχανήματα υψηλής ακριβείας εξασφαλίζοντας την σωστή εφαρμογή των κορμών στις εγκοπές τους.
• Η απόλυτη εφαρμογή των ενώσεων και των αυλακιών εξασφαλίζει υψηλή αεροστεγανότητα στο κέλυφος.
• Οι ακμές των κορμών είναι σχεδιασμένες έτσι, ώστε να αποστραγγίζουν τα νερά της βροχής (δεν έχει οριζόντια εκτεθειμένα τμήματα στο εξωτερικό περιβάλλον).

Προτερήματα τετραγωνισμένου κορμού

 

Η ELK χρησιμοποιεί κυρίως τετραγωνισμένους αντικολλητούς κορμούς για την κατασκευή ξύλινων κτιρίων. Σε περίπτωση που θελήσει κάποιος, για λόγους αισθητικής στρογγυλό κορμό, η ELK κατασκευάζει αποκλειστικά στρογυλλούς αντικολλητούς κορμούς. 

Τα μειονεκτήματα ενός στρογγυλού κορμού, τα οποία αυξάνουν την συχνότητα και το κόστος συντήρησης μιας ξύλινης κατοικίας αναλύονται ακολούθως : 

• το μισό πάνω μέρος του κορμού είναι εκτεθειμένο στο ήλιο υπό μεγαλύτερη κλίση και η ακτινοβολία του φθείρει το βερνίκι.
• το μισό πάνω μέρος του κορμού έχει μικρότερη κλίση (λόγο καμπυλότητας) και συγκρατεί σταγόνες υγρασίας και βροχής, οι οποίες με την ακτινοβολία του ηλίου μετατρέπονται σε μικρούς μεγεθυντικούς φακούς, καταστρέφοντας το βερνίκι.
• το νερό της βροχής «γλείφει» το μισό κάτω μέρος του κορμού, λόγο της αρνητικής κλίσης του, επιβαρύνοντας έτσι τους οριζόντιους αρμούς των κορμών.
• λόγο της καμπυλότητας το τρίψιμο μπορεί να γίνει μονό με το χέρι αυξάνοντας και δυσκολεύοντας το πέρας των εργασιών.

Σύστημα Εσωτερικής Θερμομόνωσης

Οι ξύλινες κατοικίες ELK διαθέτουν Σύστημα Εσωτ. Θερμομόνωσης που είναι απαραίτητο για την σωστή λειτουργία του σπιτιού.

Τα πλεονεκτήματα του εξωτερικού ξύλινου τοίχου με Σύστημα Εσωτ. Θερμομόνωσης είναι:

• Μέγιστη Ενεργειακή Απόδοση

  Απο τους ακόλουθους πίνακες γίνεται φανερό οτι η αύξηση της εσωτερικής θερμομόνωσης επηρεάζει ουσιαστικά τον συντελεστή
θερμοπερατότητας U του κελύφους, σε αντίθεση με την άυξηση της διατομής της ξυλείας. 

Βάσει του νέου ΚΕΝΑΚ ο συντελεστής θερμοπερατότητας που πρέπει να πληροί ένα κτίριο, κυμαίνεται μεταξύ U=0,60 έως 0,35 W/m²K, πάντα ανάλογα με την κλιματική ζώνη. 

 *Σύμφωνα με όσα αναφέρονται πιο πάνω γίνεται κατανοητό οτι επιλέγοντας μεγαλύτερη μόνωση μειώνεται και ο συντελεστής U 

• Βελτιώνει αισθητά την ηχομόνωση της κατοικίας

• Δίνει την δυνατότητα στον ιδιοκτήτη να επηρεάσει κατά δοκούν τους συντελεστές θερμομόνωσης και ηχομόνωσης χρησιμοποιώντας εξειδικευμένα μονωτικά υλικά (π.χ. αίθουσα Home Cinema κτλ.)
• Επιτρέπει την εφαρμογή εναλλακτικών επενδύσεων όπως πέτρα, γυψοσανίδα, πλακίδια κτλ.
• Εύκολη πρόσβαση στις Η/Μ εγκαταστάσεις, αφού οι σωληνώσεις εφαρμόζονται ενδιάμεσα της θερμομόνωσης. 
Share This