Τύποι Ξύλινων Κατοικιών

1. Το δικό σας αρχιτεκτονικό σχέδιο

Πέραν από τις τυπολογίες των κτηρίων της ELK, τις οποίες μπορούμε να τροποποιήσουμε και να προσαρμόσουμε στις ανάγκες σας, ο πελάτης έχει την δυνατότητα να υλοποιήσει το δικό του αρχιτεκτονικό σχέδιο σύμφωνα με τις ανάγκες του και την αισθητική του χωρίς κανένα περιορισμό.

Αναλαμβάνουμε εξ’αρχής τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό προσαρμοσμένο στους περιορισμούς του οικοπέδου σας και σύμφωνα με τους όρους δόμησης της εκάστοτε περιοχής. Η μελέτη γίνεται σύμφωνα με τις αρχές του βιοκλιματικού σχεδιασμού, επιλέγοντας της σωστή αρχιτεκτονική δομή του κτηρίου με βάσει τον προσανατολισμό, τον περιβάλλοντα χώρο και το μικροκλίμα της περιοχής. Το κτήριο προσαρμόζεται στο φυσικό του περιβάλλον αξιοποιώντας την ηλιακή ενέργεια και τις φυσικές δεξαμενές θέρμανσης/ψύξης ώστε να εξασφαλίσουμε τις απαραίτητες συνθήκες θερμικής και οπτικής άνεσης στους χρήστες τους με την ελάχιστη δυνατή κατανάλωση ενέργειας.

Όταν καταλήξουμε στην αρχιτεκτονική δομή του κτηρίου, δίνεται η δυνατότητα στον πελάτη να επιλέξει ανάμεσα σε διαφορετικές επιλογές εξωτερικής επένδυσης και τελείωμα στέγης ή δώματος. Η εξωτερική επένδυση του ξύλινου φέροντα οργανισμού μπορεί να γίνει από έγχρωμο σοβά, από φυσική ή τεχνιτή πέτρα, τούβλο καθώς και από ξύλο. Όσον αφορά την στέγη ο πελάτης μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε όλα τα είδη κεραμιδιών, όπως κεραμικά, τσιμεντένια, μεταλλικά, ασφαλτικά. Για το δώμα (ανάλογα εάν είναι βατό ή μη) μπορεί να επιλεχθεί πλακάκι, ασφαλτικό τελείωμα, βότσαλο κλπ.

Τα ξύλινα κτήρια πέρα από τις σύγχρονες αρχιτεκτονικές τάσεις που αντιπροσωπεύουν, δημιουργούν ένα άριστο βιοκλιματικό πλαίσιο λειτουργίας του κτηρίου, με σεβασμό προς το περιβάλλον και διασφαλίζοντας μια άριστη ποιοτικά διαβίωση. Ενδεικτικό αυτής της τάσης είναι ότι στην πρόσφατη αλλαγή της νομοθεσίας του Γενικού Οικοδομικού Κανονισμού (Ν. 4067/2012) διατυπώνεται η προσπάθεια του κράτους να επαναφέρει στον οικοδομικό κλάδο την δόμηση από πρωτογενή υλικά φιλικά προς το περιβάλλον. Σύμφωνα με το άρθρο 11 παρ. κβ του Ν.4067, στον συντελεστή δόμησης δεν προσμετράται «Η επιφάνεια που καταλαμβάνει η περιμετρική φέρουσα τοιχοποιία ή ο περιμετρικός φέρων οργανισμός και οι τοίχοι πλήρωσής του από φυσικά ανακυκλώσιμα πρωτογενή υλικά, όπως πέτρα, ξύλο, λάσπη, κ.λπ..»

2. Prestige

2. Kingsize

Share This